Maak kennis met Hellouise Claassen-Rossen uit De Rips

Maak kennis met Hellouise Claassen-Rossen uit De Rips

Zo’n twintig jaar geleden belande ik in de Rips en had het hier direct naar mijn zin. Het groen, de buurt, de mensen. Kinderen die samen naar school fietsten en die elkaar wisten te vinden op belangrijke evenementen, zoals met zijn allen achter de carnavals wagens lopen.

Maar in de loop van de jaren zie je dat het allemaal wat minder wordt, er wordt nauwelijks gebouwd, supermarkten gaan weg, de voetbalvereniging moet samengaan met een ander dorp omdat er eenvoudig weg niet meer genoeg kinderen zijn. Dat er steeds minder kinderen zijn voor de basisschool.

Tij keren

Nu kunnen we het tij nog keren, door te investeren in de dorpen, zoals de Rips maar ook voor de andere kleinere dorpen in Gemert-Bakel. Zodat er een basisschool kan blijven en er voldoende jaarlijkse groei is. Als dat tenminste ook de wens is van de inwoners. 

Je kunt immers nog zoveel willen en er zijn veel verschillende meningen. Maar wat ik in ieder geval zou willen is dat we het gesprek weer aangaan met elkaar, dat er echt naar elkaar geluisterd wordt, ook als je het niet eens bent. 

Politiek actief worden

Het vertrouwen in de politiek herstellen, dat is mijn doel. Dat ben ik zelf ook al een tijdje kwijt en ik was het beu om langs de zijlijn te blijven staan kijken. Vandaar dat ik in gesprek gegaan ben met Jan Vroomans en zijn plannen spraken me direct aan. Een gesprek aangaan op inhoud vind ik belangrijker dan zetels winnen. Echt iets betekenen voor elkaar en er samen voor gaan.

Achtergrond

Mijn achtergrond ligt in de IT, maar daarnaast heb ik vele hobby’s en interesses en overal een mening over. Omdat ik geloof dat het inhoudelijk praten met elkaar en  hebben van een mening kan leiden tot mooie creatieve oplossingen waar we allemaal beter van worden.

Denker in oplossingen

Ik beschouw mijzelf dan ook niet als links of rechts, maar denker in oplossingen door te praten over de inhoud.

Hellouise Claassen-Rossen
hellouise.rossen@politiekopinhoud.nl

Artikels Hellouisse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *